• Projectoproep

    Ontvang tot 500 euro financiële steun per school    Lees meer
Voorwoord ››

Het Fonds Aurore Ruyffelaere - beheerd door de Koning Boudewijnstichting - ging in mei 2016 officieel van start en werd door haar ouders Pierre Ruyffelaere en Claire Tillekaerts en zus Camille Berquin opgericht om het leven en werk van Aurore als lerares geschiedenis in herinnering te houden. De Koning Boudewijnstichting beheert het fonds juridisch, administratief en financieel.

Inhoudelijk wordt het Fonds aangestuurd door een bestuurscomité. Naast de drie stichters maken ook de vertegenwoordiger van de Koning Boudewijnstichting, Ann De Mol, en 2 externe adviseurs deel uit van het comité: Dirk Verhofstadt, professor media en ethiek van de UGent, en voorzitter Isabelle Janssens, pedagogisch begeleider en schoolontwikkelaar secundair onderwijs, GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en voormalig directeur van het Erasmusatheneum Deinze waar Aurore les gaf.

Nieuws ››

(F)luisterwandeling op 7 oktober 2018

Op zondagnamiddag 7 oktober 2018 neemt Teater 2000 jong en oud mee op een verhalenroute doorheen de dorpskern van Zevergem. De verhalen zijn gekozen in teken van fonds Aurore Ruyffelaere. Onderwerpen als pesten, andere culturen en vriendschap staan centraal. Lees meer...


38 scholen krijgen steun voor projecten herinneringseducatie

Fonds Aurore Ruyffelaere: voor actief engagement tegen extreem nationalisme, racisme en discriminatie. 38 scholen uit Oost- en West-Vlaanderen ontvangen steun voor hun projecten van herinneringseducatie van het Fonds Aurore Ruyffelaere. Daarnaast draagt het Fonds in ruime mate de kosten van een studiereis naar Auschwitz voor zeven duo’s van een leerkracht en een directielid. Alle geselecteerde projecten en andere geïnteresseerden verzamelen maandag 29 januari voor een studiedag ‘Actief Burgerschap & Maatschappelijke Betrokkenheid’. Lees meer...


Fonds Aurore Ruyffelaere lanceert 2de oproep

Begin mei lanceerde het Fonds een 2de oproep naar de secundaire scholen uit Oost- en West-Vlaanderen van alle onderwijsnetten. Het project richt zich voor het secundair onderwijs tot klassen van BSO ( B-stroom, 2de en / of 3de graad BSO) en / of BuSO. Voor meer informatie: zie rubriek 'Projectoproep'.


››   Meer nieuws

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.