• Projectoproep

    Ontvang tot 500 euro financiële steun per school    Lees meer
›› Home ›› Home ›› Voorwoord

Voorwoord

Voorwoord

18 december 2020 - Het Fonds Aurore Ruyffelaere - beheerd door de Koning Boudewijnstichting - ging in mei 2016 officieel van start en werd door haar ouders Pierre Ruyffelaere en Claire Tillekaerts en zus Camille Berquin opgericht om het leven en werk van Aurore als lerares geschiedenis in herinnering te houden. De Koning Boudewijnstichting beheert het fonds juridisch, administratief en financieel.

Inhoudelijk wordt het Fonds aangestuurd door een bestuurscomité. Naast de drie stichters maken ook de vertegenwoordiger van de Koning Boudewijnstichting, Ann De Mol, en 2 externe adviseurs deel uit van het comité: Dirk Verhofstadt, professor media en ethiek van de UGent, en voorzitter Isabelle Janssens, pedagogisch begeleider en schoolontwikkelaar secundair onderwijs, GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en voormalig directeur van het Erasmusatheneum Deinze waar Aurore les gaf.


Wijnactie
17 december 2020 - Het Fonds Aurore Ruyffelaere werd opgericht om het leven en werk van Aurore  in herinnering te houden. Aurore was als leerkracht geschiedenis erg begaan met herinneringseducatie.

Het Fonds steunt al vier jaar projecten van scholen die o.m. een bezoek brengen aan de Dossin Kazerne, Fort van Breendonck, Stichting Auschwitz, In Flanders Fields, Huis van Anne Frank, Hannah Arendt instituut, museum BELvue... Lees meer...

 


<<  1     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.