• Projectoproep

    Ontvang tot 500 euro financiële steun per school    Lees meer
›› Home ›› Home ›› Voorwoord

Wijnactie

17 december 2020

Het Fonds Aurore Ruyffelaere werd opgericht om het leven en werk van Aurore  in herinnering te houden. Aurore was als leerkracht geschiedenis erg begaan met herinneringseducatie.

Het Fonds steunt al vier jaar projecten van scholen die o.m. een bezoek brengen aan de Dossin Kazerne, Fort van Breendonck, Stichting Auschwitz, In Flanders Fields, Huis van Anne Frank, Hannah Arendt instituut, museum BELvue...

Gezien de huidige Covid-19 crisis kunnen scholen geen bezoeken meer plannen. Daarom wil het Fonds in 2021 steun aan scholen bieden voor leesbevordering.

Steun tot januari 2021 projecten van scholen in Oost- en West-Vlaanderen en Brussel die werk maken van leesbevordering over herinneringseducatie en alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie.


Waarom focust het fonds op leesbevordering?

Onderzoek toont aan dat er een sterke achteruitgang is van leesvaardigheid in Vlaanderen. Het leesniveau van leerlingen is vaak onvoldoende om gericht informatie te verwerken. Daarnaast is er een gebrek aan specifiek en doelgericht leesonderwijs.


Welke steun genieten deze scholen?

De school die werk maakt van een leesbeleid kan een boekbox ‘Remember the future’ ter waarde van €450 krijgen. De box is zorgvuldig samengesteld door experten. Scholen dienen een goed onderbouwd dossier in bij het fonds.


Indien u het fonds graag steunt in deze acties, bieden we u een aantal dranken aan:

Bestellen lukt via volgende link: https://forms.gle/pRuL47kwN7ptHppm8

Alle opbrengsten van de verkoop gaan naar de leesactie. Communicatie hierrond kan u ook volgen via onze Facebookpagina.


Wij hopen dat u fijne feesten tegemoet gaat, ook in deze ongeziene tijden!

Warme groet
Isabelle Janssens
Voorzitter fonds Aurore Ruyffelaere

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.