• Projectoproep

    Ontvang tot 700 euro financiële steun per school    Lees meer
›› Home ›› Nieuws

Benefiet concert ten voordele van het Fonds Aurore Ruyffelaere

5 april 2019

Op vrijdag 21 juni 2019 wordt een benefiet concert georganiseerd ten voordele van het Fonds Aurore Ruyffelaere. Het concert vindt plaats om 20u in de Sint-Jacobskerk, Bij St. Jacobs 2, 9000 Gent. Na het concert wordt u in de kerk een receptie aangeboden.


SI DOLCE È’L TORMENTO
Muziek van Jacques De Wert en Claudio Monteverdi

In dit programma belicht Utopia de grote “Mantuaanse” componisten De Wert en Monteverdi. Jacques de Wert werd geboren in Weert (Antwerpen), maar was het grootste deel van zijn leven actief in Italië. In Mantua was hij de mentor van de grote Claudio Monteverdi. Met De Wert als aangever, maakte Monteverdi de overstap van de polyfonie naar de vroegbarok, waar tekstexpressie en -affect primeren op de muzikale lijn. De liefdesmadrigalen in dit programma, met o.a. Lamento della Ninfa, nemen u mee in een expressieve reis tussen verlangen en smart.

UTOPIA - Belgian handmade polyfonie
Clare Wilkinson, sopraan
Adriaan De Koster, tenor
Lieven Termont, bariton
Bart Uvyn, contratenor
Bart Vandewege, bas
Bart Naessens, klavecimbel


Tickets

€ 75 all in (concert, receptie en bijdrage fundraising)
www.ticketsgent.be
09 225 01 01
info@ticketsgent.be

Alle opbrengsten van dit concert worden integraal geschonken aan het Fonds Aurore Ruyffelaere om de jaarwerking mogelijk te maken.


Het Fonds Aurore Ruyffelaere - beheerd door de Koning Boudewijnstichting - ging in mei 2016 off icieel van start en werd door haar ouders Pierre Ruyffelaere en Claire Tillekaerts en zus Camille Berquin opgericht om het leven en werk van Aurore als lerares geschiedenis in herinnering te houden.

Het Fonds heeft als doelstelling herinneringseducatie onder de aandacht te brengen ter bestrijding van alle vormen van extreem nationalisme, racisme en discriminatie en ter bevordering van de Verlichtingsprincipes vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid - zoals Aurore het zelf al initieerde.


Met dank aan de vzw Jacobus en Coeur Catering.

Deze website gebruikt enkel strikt noodzakelijke en functionele cookies. Meer info.