• Projectoproep

    Ontvang tot 500 euro financiële steun per school    Lees meer
›› Home ›› Nieuws

Herinneringseducatie in de eindtermen

29 08 2016

Het Fonds Aurore Ruyffelaere heeft in een schrijven gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits, ervoor gepleit dat herinneringseducatie rond de Holocaust en alle mechanismen die aan de basis liggen van polarisering en radicalisering zouden worden opgenomen in de eindtermen van het middelbaar onderwijs in Vlaanderen.

De term 'Holocaust' staat momenteel niet in de eindtermen waardoor het van de lesgever afhangt of er over deze historisch belangrijke en dramatische gebeurtenis al dan niet les wordt gegeven (al zijn er al veel lesgevers die dit wel al doen). Door het specifiek opnemen van de term ‘Holocaust’ zouden lesgevers daartoe verplicht zijn zodat alle leerlingen in het middelbaar onderwijs kennis zouden nemen over dit gebeuren. Daarnaast pleit het Fonds voor de invoering van minstens twee lesuren geschiedenis in het technisch en beroepsonderwijs in Vlaanderen.

Het Fonds hoopt alvast dat bij de definitieve opstelling van de eindtermen voor het middelbaar onderwijs in Vlaanderen rekening zal worden gehouden met deze vraag. Een soortgelijk verzoek werd ook gestuurd naar de hoofden van de onderwijskoepels.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.